Home  |  Dekreu  |  Puppies  |  Stamboom  |  Nieuws  |  Fotoalbum  |  Gastenboek  |  Links  |  Contact
 
26-07-2014 - (P)UPDATE M-NEST WEEK 2

Over de tweede week kan ik alleen maar vertellen….Erg warm! De weersberichten voor deze dagen zijn echt héél erg warm! Als het zo heet is heeft de moeder het erg moeilijk, ze moet verzorgen en voeden, maar hijgt er op los. Pffff… Hoe moet ze de voeding op peil houden? Nou daar hebben Herman en Gerrie al een oplossing bij de hand: afgelopen zaterdag en zondag een tijdelijk onderkomen in de kamer van hun huis. De luiken dicht en een tijdelijk gebouwd puponderkomen is een feit… Holly vindt daar een koele plek en zo is de rumoerige kinderkamer in één keer stil.

   

De neusjes van de pups kleuren inmiddels zwart, de oogjes gaan open, wat is de natuur toch prachtig! Héél langzaam veranderen de kleine molletjes in hondjes. Ze produceren nu ook geluid, kunnen soms echt gillen alsof ze vermoord worden, omdat ze even de weg kwijt zijn. We zagen van de week de eerste oogspleetjes. Ze zien nog niet scherp, slechts een “blur” . Ze gaan echt nog geheel op hun neusjes af en horen nog niks.

 

De voeding, levensbehoefte nummer één en slapen/rust. Meer is op het moment niet belangrijk. De pups weten van nature dat ze moeten “teppen” met hun pootjes en duwen met de kopjes om de melk “aanmaak” te stimuleren… er is in het filmpje goed te zien hoe ze dat doen.

Halverwege de week zetten de pups de pootjes eronder en om de beurt liep er één. Ook “huppelde” er al een pup langs de camera. Al bestaat het grootste deel van hun leven nog uit slapen, toch legden we, na lang loeren de leukste momentjes op de film vast. Er werd gelopen, gekrabd, geniest, gehikt en veel geslapen. Zelfs in een staartje gehapt, gedroomd, gedronken, een enkele keer gehuppeld, véél gekroeld (met nestgenootjes). Er werd ook in dromen gebromd, geblaft, gekreund, maar vooral veel gegroeid! Ze gingen van 500 gram geboortegewicht naar 1600 gram gemiddeld!

Bij andere nestjes legde Gerrie een dekbedje neer voor de pupjes, maar Holly maakte ons bij haar eerste nestje al duidelijk dat ZIJ die kleedjes maar niks vond. Ze bleef maar rondkrabben met die “lapjes” en verwarde er een pupje in (grote stress voor de baasjes…). Dus in dit nestje komen alleen schone stukjes vloerbedekking. Iedere dag netjes verschoond.

Aan het eind van de week werden er koelmatten aangesleept. Dat was tot grote tevredenheid van de kleintjes. Ze legden zich erop en sliepen tevreden dromend van wat komen zou… ;-)

Holly is zo’n goede moeder, je wordt er stil van. Zo mooi om geruisloos getuige te mogen zijn. Ze staat geheel in dienst van die kleintjes en bevriest (leuke woordspeling bij deze temperatuur) bij iedere kreet. Op een dag ging een klein meisje helemaal uit haar kleine dakje toen ze lag te slapen: IJSELIJKE KRETEN! Mams Holly, die net aan haar maaltijd was begonnen, schrok zich een hoedje en liet alle brokjes uit haar bek vallen. Maar het bleek slechts een droom?! Waar we ons dan afvragen: waar kan een pup van dromen en geluiden erbij uitstoten, terwijl ze nog niks heeft meegemaakt? Haha…

De éérste wormkuur was een feit, goed te zien in het filmpje. Pups krijgen pasta toegediend, kwijlen elkaar onder en mams maakt alles weer proper.
Dit was het weer voor deze week, tot de volgende (P)update….

En natuurlijk het filmpje:

www.youtube.com/watch


PUPPIES HOLLY GEBOREN
Op 30 september heeft Holly van de Bonenburg het leven geschonken aan zeven mooie en gezonde puppies: drie reutjes en vier teefjes. Dit is het P-nest van onze kennel. We zijn blij dat het met moeder e...


PUPPIES KAYA GEBOREN
Vrijdag 5 augustus heeft Kaya het leven geschonken aan twee mooi en gezonde langhaarpups: een reutje en een teefje. Moeder en kroost maken het uitstekend. De puppyverslagen, filmpjes en foto's kun...


 
  Bonenburgerlaan 80     Heerde     tel:+31 (0)578-694375