Home  |  Dekreu  |  Puppies  |  Stamboom  |  Nieuws  |  Fotoalbum  |  Gastenboek  |  Links  |  Contact
 
30-08-2014 - (P)UPDATE M-NEST WEEK 7

Deze week ging razendsnel voorbij, er gebeurde héél veel dus de tijd ging snel. Ze werden gechipt op vrijdag, waarbij niet één pup een kik gaf, wat een stoertjes!! Verder werd er geoefend in de auto, klein rondje met piepende en schreeuwende pups… Gelukkig waren ze vertrouwd met de gang van zaken toen ze naar de dierenarts gingen voor een eerste Check-up en een inenting…

 

Eenmaal in de praktijk van de dierenarts waren ze best relaxed, ze werden een voor één op de weegschaal gezet waarbij ze weer ongeveer even zwaar waren.. richting 5 kilo… Ze hadden babbels tegen andere hondjes waarbij toch één teefje het voortouw nam. (zie filmpje)

Datzelfde teefje was tijdens het onderzoek van de Dierenarts helemaal KO… ze was helemaal uitgeteld… lag te kreunen alsof ze gemasseerd werd ;-)

Leuk detail… dit teefje met babbels…. Had één oortje overeind toen we vertrokken… Zo grappig dat het altijd wéér een teefje is die het éérst de oortjes laat staan, terwijl deze keer toch een reutje de éérste tekenen van “werkende” oortjes had!!

Toen de prik erin zat mochten ze op eigen pootjes leren lopen langs de weg… dat was een hele ervaring, ze vraten alles wat ze tegenkwamen.. stokjes, steentjes, takjes, blaadjes,eikels, kauwgom, peukjes (blèggghhh…) en ander niet voor de pups bestemd spul… Kortom… het zijn alles-eters!!! We doen niks als bekjes openen en spullies eruit frutselen!! Ik hoop dat de nieuwe baasjes ook goed opletten, want ze zijn snel!!!!! Leuke bijkomstigheid is dan wel…. dat de auto’s gewoon langs kunnen rijden, haha… de oefening van vorige week is dus geslaagd. Ze worden er niet warm of koud van, ze kijken ze wel af en toe na…
Echt snel vooruit lopen is er nog niet bij hoor, ieder plukje gras tussen de tegels dient aan een nader onderzoek te worden ontworpen? We moeten op de tegels kloppen en alsmaar lokken… Trekken aan de riem (meesleuren…) vind ik niet echt leuk, ze moeten wel zelf willen stappen ..

 

Dit nestje heeft wel erg fanatiek bijtende pups … pffff…Schoenen opruimen zeg ik nog één keer tegen de nieuwe baasjes!!! We hebben zelf onze veters al als verloren bestempeld… iedereen die de ren betreedt gaat weg met ongestrikte veters, als die nog héél zijn, haha…

Ze zijn ook dol op alles dat bijtbaar is… zit niet in de ren met een gezellig vetrolletje boven je broek…. Hàpppp !!!! oorlellen, neusvleugels… armen, kuiten… ieuuuwwww… DIT VERGT OPVOEDING!!! Er waagden zich van de week 2 dames in de ren met TEENSLIPPERS… jaja….. dat was dolle bijtpret…. Normaliter helpt een harde “AU !! “ …. Maar nu niet ???

Zelfs twee schoenen tegelijk aanvallen is dikke pret !! Men doet expres ouwe schoenen aan zodat het geen ramp is… De nieuwe baasjes mogen de pupjes leren dat ze beter in iets anders kunnen bijten, haha… Pakwerk lijkt me voor dit nestje wel een goed idee !!

We kregen een bevriende dame (ook een Duitse herder fokker… Zie http://www.bellosca.nl/ ) op bezoek die wel een héél klein nestje had deze keer… slechts één pup!! Ze wilde graag komen socialiseren… leuk !!! De pup is blonder dan die van ons en ook zo'n schatje, ik had ‘m al bezocht. Deze pup is erg mensgericht, kent z’n naam en speelt veel spelletjes met z’n mens. Z’n vleesworst een paar tel in de magnetron gezet, hij maakte een dansje bij de piepjes… Hij is continue in de kamer bij z’n mams en het vrouwtje, hij werd zó voor de “leeuwen” (ùhhh pups) gegooid… dat ging boven verwachting. Hij was niet angstig en onderdanig, gedroeg zich vrij relaxed, al wilde hij in’t begin wel tegen z’n mens opklimmen met de onzichtbare kreet… “help, neem me mee !!!” Hij vergiste zich wel een paar keer in de (in spijkerstof geklede) benen van anderen… Toch leverde dit leuke beelden op ( zie filmpje). We hebben genoten van het bezoek van Xanto, ik begreep dat ie nog meerdere keren gaat komen deze week !!!
 
Herman heeft jaren geleden een strook gaas rond de kennel gemaakt, zodat de pups niet door de spijlen kunnen lopen. Dat heeft altijd gewerkt…. Tot het M-nest kwam, daar zit een dametje in die een “klimgeit” is. Gerrie keek naar buiten (zoals ze de hele dag door op haar nestje let…) en zag een pup in de “zwem-modus” op een hoogte die ze niet graag ziet? Pup was tegen het gaas omhoog geklommen en hing er “zwemmend” overheen …Pfff… Klusje voor Herman.. nieuwe strook erbij plaatsen. Ook in de auto was er één dame die bijna over de bank klom… (misschien dezelfde ??) Als Gerrie de pups vlees geeft, zet ze twee pups aan de ene, en twee aan de andere kant in de puppy ruimte, verdeeld door een houten schot. Zo zouden de pups in alle rust moeten kunnen eten… maar één teefje vindt het nodig om na het ledigen van haar eetbak metéén over de houten wand te klauteren !!!! 
 

Het bezoek dat komt is bijna continue, de één lost de ander af !! Het is ook zó gezellig om je even weer tussen die kleine monstertjes te begeven… we horen de eigenaren van vorige nestjes dan ook steeds dezelfde kreten slaken… “kan me niet voorstellen dat die van mij óók zóóóó klein was !!! “ … en wij ??? We genieten met ze mee… Gerrie loopt af en aan… met koffie en thee… Tussen de wasjes door… Want die pups doen metéén een plasje op een schoon bedje hoor.. iedere dag weer , zodat de bedjes weer naar hen ruiken.

  

Vandaag kregen de pups allemaal kleine speeltjes. Daar hebben ze héél véél plezier mee beleefd, maar ook strijd !! MIJN ring !! MIJN bal !! Zo leuk om daar getuige van te zijn… We hebben ervan genoten !  
 
Toen was de week weer om, tot de volgende (P)update…
 
Natuurlijk weer een filmpje… (excuseer mij de lengte… ik vond weer veel materiaal  “te” leuk… ) www.youtube.com/watch

PUPPIES HOLLY GEBOREN
Op 30 september heeft Holly van de Bonenburg het leven geschonken aan zeven mooie en gezonde puppies: drie reutjes en vier teefjes. Dit is het P-nest van onze kennel. We zijn blij dat het met moeder e...


PUPPIES KAYA GEBOREN
Vrijdag 5 augustus heeft Kaya het leven geschonken aan twee mooi en gezonde langhaarpups: een reutje en een teefje. Moeder en kroost maken het uitstekend. De puppyverslagen, filmpjes en foto's kun...


 
  Bonenburgerlaan 80     Heerde     tel:+31 (0)578-694375